SEIYO Anti-Tinnitus Therapie

Tinnitus

Mensen met Tinnitus krijgen dikwijls te horen:
Tinnitus
“Je moet er maar mee leren leven, er is niets aan te doen”

Oorsuizen (oftewel Tinnitus) is een lastig fenomeen, dat uw (sociale) leven serieus kan ontwrichten. Naar schatting hebben een miljoen Nederlanders in meer of mindere mate last van Tinnitus of Hyperacusis.

Bij Hyperacusis moet u denken aan overgevoeligheid voor veelal dagelijkse geluiden. Bij Tinnitus gaat het om fantoomgeluiden. Dit zijn geluiden die u wel hoort maar uw omgeving niet. Er is een breed scala van fantoomgeluiden bekend. Van zoemende geluiden tot het ruisen van een beekje of van de wind door de bomen. Maar ook een constante lage of hoge pieptoon is een veel voorkomend fantoomgeluid.

Doordat mensen met Tinnitusklachten vaak op onbegrip stuiten in hun omgeving, ontstaan er conflicten in de privé-, en werksfeer met als gevolg een verlies aan sociale contacten. Het zenuwstelsel raakt uit balans en de voortdurende uitwisseling tussen lichaam en geest leidt tot allerlei klachten. Van lichamelijke klachten in de nek-, en halsstreek tot emotionele reacties en slaapproblemen doen zich veelvuldig voor bij Tinnituspatiënten.

SEIYO Anti-Tinnitus Therapie
De SEIYO Anti-Tinnitus Therapie is een 12 weken durende therapie met een dagelijkse training van 2 uur. Bij deze training wordt gebruik gemaakt van twee TWINS therapie toestellen. Deze beschikken over een gehoorafhankelijke versterker alsmede een therapie ontspanprogramma. Voor een evenwichtige stimulatie van het auditieve centrum in de hersenen, moet het geïrriteerde Lymbische systeem niet alleen worden geactiveerd om anders te luisteren, maar moet het ook weer worden teruggebracht in de ontspanningsmodus.

De SEIYO Anti-Tinnitus Therapie is een audio impuls therapie en bevat inspannings- en stimulatiemomenten gecombineerd met een klank- of ruistherapie voor de ontspanningsmomenten. Zo leren de hersenen het meest effectief zich weer te richten op het essentiële gehoor en Tinnitus als onbelangrijk te beoordelen en te negeren.

Op basis van klankbeleving heeft de SEIYO Anti-Tinnitus Therapie met de TWINS tot doel:
– Verlichting van Tinnitus klachten door conditionering van de hersenen
– Training en heroriëntatie van het gehoor
– Leren negeren van Tinnitus in het dagelijks leven
– Ontstressen van het Lymbische Systeem

De SEIYO Therapie is met name geschikt voor mensen met de volgende Tinnitus klachten:
– Chronische Tinnitus aan één of beide zijden
– Fluitende, piepende, ruisende of brommende Tinnitus
– Subjectieve Tinnitus

Gedurende de eerste zes weken van de behandeling worden de hersenen getraind om de Tinnitus te weren uit het centrum van de waarneming. Tijdens de tweede zes weken worden de hersenen getraind om de Tinnitus te verbergen. De concentratie wordt verlegd en de aandacht kan weer uitgaan naar een vers geheugen zonder Tinnitus. Alsof men een computer herstart en het werkgeheugen weer leeg is.

SEIYO Anti-Tinnitus Therapie – volgorde
Stap 1: Door een Seiyo vragenlijst in te vullen kunnen we bepalen of deze therapie geschikt is voor u. Ook zal een reëel slagingspercentage worden bepaald.
Stap 2: Voor de start van de therapie zal eerst een klankprofiel worden afgenomen. Hiermee willen we bepalen wat uw persoonlijk gehoor is.
Stap 3: De TWINS therapie toestellen worden met uw persoonlijke klank profielcode geprogrammeerd.
Stap 4: Uitleg en start van de Seiyo therapie.

Alkmaar
Van Rein Instituut
Dr. Schaepmankade 1
1814 RA Alkmaar
Tel: 072 - 515 54 54
Contact opnemen >>

Tuitjenhorn
Van Rein Instituut
Dorpsstraat 33
1747 HA Tuitjenhorn
Tel: 0226 - 39 21 21
Contact opnemen >>