Tom Ambrose Bowen therapie

Tom Ambrose Bowen

Bowen therapie

De Bowen Techniek is ontwikkeld door Thomas Ambrose Bowen in Australië. Hij had een grote interesse in massage en lichaamswerk en besteedde veel tijd aan het observeren van mensen en dieren. Op dit moment zijn er verschillende behandelingsvormen gebaseerd op zijn werk.

De Bowen Techniek kan een hele goede aanvulling zijn op een osteopatische behandeling. Evenals bij de Osteopathie is Bowen een zachte behandelingsmethode.

De behandeling stimuleert het lichaam om betere balans te zoeken, pijn te verminderen en klachten te herstellen. Meestal kan er gewoon door lichte kleding heen gewerkt worden. De beoefenaars maken met duimen en vingers een zachte rol over spieren op specifieke plekken van het lichaam waardoor er beweging ontstaat in spieren, zacht weefsel en energie in het lichaam. Tijdens de behandeling worden er steeds pauzes gehouden waarin de cliënt met rust gelaten wordt. Het lichaam heeft dan de gelegenheid de zachte rollen op te nemen en de subtiele en fijne prikkelingen hun werk te laten doen, waardoor er meer balans ontstaat en pijn verandert. Evenals de Osteopathie moedigt de Bowen Techniek het lichaam aan zichzelf te herstellen.

De Bowen Techniek helpt en verlicht een groot variëteit aan klachten. Bij sport kunnen regelmatige behandelingen met Bowen Techniek blessures verhelpen en voorkomen en de prestaties vergroten. Een acute blessure kan meestal snel verholpen worden. Sommige mensen gebruiken de Bowen Techniek als een hulp om hun drukke werkzaamheden goed aan te kunnen door regelmatig een behandeling te ondergaan.

Voor mensen van alle leeftijden is de Bowen Techniek veilig, zacht en effectief. Door de flexibele mogelijkheden van een behandeling kan de beoefenaar de behandeling aanpassen aan de gevoeligheid van een baby of de zwakke of fragiele conditie van een oudere.

Vestigingen Van Rein Instituut

Van Rein Instituut Alkmaar

Dr. Schaepmankade 1
1814 RA  Alkmaar
Route
Tel: 072 – 515 54 54

Stuur ons een bericht >>

Van Rein Instituut Tuitjenhorn

Dorpsstraat 33
1747 HA  Tuitjenhorn
Route
Tel: 0226 – 39 21 21

Stuur ons een bericht >>