Craniaal Sacraal

Cranio Sacraal

De Cranio-Sacraaltherapie is ontstaan vanuit de osteopathie, maar kent vanaf 1985 een explosieve ontwikkeling. Bij Cranio-Sacraaltherapie worden niet de ziektesymptomen op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de ‘cliënt’. De behandelaar schenkt niet alleen aandacht aan de klachten, maar ook aan de mogelijke oorzaken ervan.

Aangezien Cranio-Sacraaltherapie het lichaam uitnodigt weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en het zelf herstellend vermogen stimuleert, is het soort klachten dat behandeld kan worden zeer divers zoals:

  • duizeligheid/evenwichtsproblemen
  • hoofdpijn of migraine
  • oorsuizingen
  • nekpijn
  • allergieën
  • slaapproblemen

Verder kan de psycholoog worden geraadpleegd wanneer er sprake is van een bepaald structureel probleem zoals: moeite hebben om voor jezelf op te komen, altijd maar naar de pijpen van anderen dansen, nog steeds in dezelfde uitzichtloze situatie zitten.
Dit heeft meestal betrekking op een bepaald gedragspatroon, welke niet het juiste effect heeft in de huidige situatie. Er is dan sprake van een terugkerend probleem of valkuil.

Het Cranio-Sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel.

De therapeut behandelt het hoofd door zachte manipulatie op de schedel. Verdeelt het hersenvocht en het ritme van de schedel, aangezien de schedel 8 tot 10x beweegt en er bij onbalans bv. 5 tot 6x een ritme plaats vindt.

Vestigingen Van Rein Instituut

Van Rein Instituut Alkmaar

Dr. Schaepmankade 1
1814 RA  Alkmaar
Route
Tel: 072 – 515 54 54

Stuur ons een bericht >>

Van Rein Instituut Tuitjenhorn

Dorpsstraat 33
1747 HA  Tuitjenhorn
Route
Tel: 0226 – 39 21 21

Stuur ons een bericht >>