Dr. Ray Perrin

Dr. Ray Perrin

ME / CVS

Behandeling van patiënten met het chronische vermoeidheid syndroom
(ME of CVS). De behandeling wordt volgens de methode van Dr. Ray Perrin uitgevoerd. Dr. Perrin is een Osteopaat die jarenlang een studie heeft gemaakt van deze ziekte. Na elf jaar aan de universiteit een doctorale studie te hebben afgerond met goed gevolg, is hij gepromoveerd op het thema ME/CVS. Het is een bewezen behandelmethode bij ME.

In het kort gezegd is de The Perrin techniek gebaseerd op de veronderstelling dat ME/CVS een combinatie van oorzaken is, die geleidelijk het zenuwsysteem overbelasten, met name de Hypothalamus (het regelcentrum van de hersenen). De oorzaken zijn van fysieke aard en in combinatie met o.a. mentale overbelasting, ziektes etc. Deze oorzaken hebben tot gevolg dat de lymfen afvoer verstoort raakt en hierdoor giftige stoffen zich ophopen door het hele lichaam, dus ook in de hersenen, wervelkolom etc.

De techniek is ontwikkeld om de diagnose ME/CVS vast te stellen door middel van bepaalde fysieke kenmerken bij patiënten. Om de ziekte te behandelen wordt gebruik gemaakt van technieken om de afvoer van giftige stoffen die zich hebben opgehoopt te verwijderen, met name in het lymfestelsel. Deze giftige stoffen hebben een negatief effect op het lichaam. Door de afvoer te stimuleren is er een verbetering van de afvoer van giftige stoffen en kan er herstel plaats vinden. De techniek is een combinatie van osteopathische en stevige lymfe drainage technieken, ontwikkelt door Dr. Perrin. Verder krijgen de patiënten huiswerk- oefeningen, gedragsregels en voedingsadviezen mee.

ME - CVS

Bij het Van Rein instituut zijn meerdere osteopaten opgeleid in deze techniek. Van Rein Instituut organiseert ook regelmatig cursussen in de Benelux om collega’s op te leiden. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op telnr. 072-515 5454.

Er zal eerst een intake van een uur plaatsvinden, de kosten hiervan bedragen € 124,-

Bij ernstige ME patiënten zal er gestart worden met 1 behandeling per week gedurende ± 8 weken. Er zal dan bekeken worden of er in dezelfde intensiteit moet worden doorbehandelt. Daarna kan er eventueel worden afgebouwd naar 8 keer 1 maal per 2 weken. Dan volgt er een evaluatie en wordt het vervolgtraject besproken.
Totale duur kan 1 tot 2 jaar duren, afhankelijk van de patiënt. Het is belangrijk goed te overwegen of dit op te brengen is. Het is een lang traject en moet worden afgemaakt voor een goed resultaat.
In het beginstadium van de behandelreeks kan eerst een verslechtering van de toestand optreden.

The Perrin Technique

Dr. Perrin heeft een boek geschreven:
‘How to beat Chronic Fatique Syndrome/ME’
In dit boek word in elf hoofdstukken duidelijk laten zien hoe de “Perrin technique werkt “.
De rol van het sympathische zenuwstelsel bij ME/CVS; de oorzaken van ME/CVS,
een overzicht van behandelwijzen, een definitie van de aandoening, betekenis van
giftige stoffen bij deze ziekte, de stadia die leiden tot ME/CVS en uitleg over osteopathie,
de behandeling van Perrin, wat de patiënt daarnaast zelf kan doen aan herstel en tenslotte
hoe de ziekte voorkomen kan worden.

Adviesprijs: € 26,- (exclusief verzendkosten)
Paperback, 128 pagina’s
Uitgeverij: Hammersmith Press Limited
Dit boek kan bij het Van Rein instituut besteld worden of via de boekhandel, c.q. internet,
Bol.Com (boek is in Engels geschreven)

Vestigingen Van Rein Instituut

Van Rein Instituut Alkmaar

Dr. Schaepmankade 1
1814 RA  Alkmaar
Route
Tel: 072 – 515 54 54

Stuur ons een bericht >>

Van Rein Instituut Tuitjenhorn

Dorpsstraat 33
1747 HA  Tuitjenhorn
Route
Tel: 0226 – 39 21 21

Stuur ons een bericht >>