Kinesiologie

Kinesiologie

Kinesiologie betekent letterlijk “leer van de bewegingen van het lichaam”. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert en in balans brengt. De basis van Kinesiologie ligt in het gebruik van spiertesten om fysieke, emotionele en chemische onbalans op te sporen.

De natuurlijke genezingsresponsen van het lichaam worden gestimuleerd door te werken met betrokken reflex- en acupressuurpunten, specifieke bewegingen, aanpassingen in de voeding, emotionele correcties, etc. Dit alles draagt bij aan een verhoogd fysiek, mentaal en emotioneel bewustzijn en welzijn.

Binnen de Kinesiologie wordt het begrip stress zeer ruim opgevat en onderverdeeld in 3 groepen:
– lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen, rugpijn, pijn in de knieën en dergelijke.
– Gelegen op het gebied van voeding, zoals allergieën, eczeem, jeuk en andere huidklachten, darmklachten, vermoeidheid, verkeerd of eenzijdig eten, maar ook het gebruik van medicijnen en milieuvervuiling.
– De meest bekende vorm, die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid.

Als één van deze gebieden uit balans is kunnen diverse klachten ontstaan. Door middel van spiertesten, waarbij de therapeut zachte druk op een geïsoleerde spier uitoefent, worden geblokkeerde gebieden zichtbaar. Door de gevonden onbalans met de cliënt te bespreken, kan iemand meer inzicht krijgen in zijn/haar klachten.

Als het plaatje zo compleet als mogelijk is, test de kinesioloog wederom door middel van spiertesten uit wat de beste manier is om deze cliënt weer in balans te brengen en hoe zijn zelf genezend vermogen het beste kan worden gestimuleerd. Want de eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten.

Vestigingen Van Rein Instituut

Van Rein Instituut Alkmaar

Dr. Schaepmankade 1
1814 RA  Alkmaar
Route
Tel: 072 – 515 54 54

Stuur ons een bericht >>

Van Rein Instituut Tuitjenhorn

Dorpsstraat 33
1747 HA  Tuitjenhorn
Route
Tel: 0226 – 39 21 21

Stuur ons een bericht >>