Osteopathie

Osteopathie

Het hoofddoel van de osteopathische behandeling is het verlichten van pijn en tevens het verbeteren van de kwaliteit van de beweging in het lichaam. Daarvoor gebruikt de osteopaat een grote verscheidenheid van manuele technieken, niet alleen de manipulaties, maar ook technieken van gewrichtsmobilisaties, zachte weefseltechnieken, muscle-energy-technieken enz. Osteopaten gaan er van uit dat bewegingsverlies van onder andere botten, organen en delen van de schedel een aandeel kan hebben in het ontstaan van lichamelijke klachten. Bewegingsverlies kan ontstaan na onder andere een val, operatie of infectie.

De osteopaat kan met zijn handen de bewegelijkheid van nagenoeg elke structuur binnen het menselijk lichaam beoordelen en zonodig verbeteren. Door herstel van de oorspronkelijke bewegelijkheid tracht de osteopaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Tijdens het eerste consult start de osteopaat met een vraaggesprek. De osteopaat is geïnteresseerd in alle facetten van uw klachten, uw algehele gezondheid, essentiële lichaamsfuncties en zeker ook in al hetgeen in uw leven is voorgevallen wat zijn sporen in de weefsels kan hebben achtergelaten. Klachten die veel voorkomen zijn pijn in rug, pijn in onderbuik, buikkrampen, nek en schouderklachten, hernia, pijn in benen (o.a. uitstraling) en darmklachten.

Na het vraaggesprek vindt een algeheel onderzoek plaats om eventuele afwijkingen of ziekten uit te sluiten. Sommige aandoeningen lenen zich namelijk niet voor een osteopatische benadering. Tijdens het specifiek osteopatisch onderzoek tast de osteopaat uw totale lichaam af naar bewegingsstoornissen welke een mogelijk aandeel hebben in uw klachten. Na afloop van het totale onderzoek zal de osteopaat uitleggen wat zijn bevindingen zijn. Wanneer een osteopatische aanpak is geïndiceerd zal tijdens het eerste consult meteen worden gestart met de behandeling. Met verschillende technieken tracht de osteopaat de verschillende gefixeerde structuren weer mobiel te maken en uw lichaam opnieuw in balans te brengen.

Steeds meer artsen en specialisten verwijzen naar een osteopaat. De osteopaat is na een gedegen opleiding in staat een goed onderzoek te verrichten en zich bezig te houden met het bestrijden van de oorzaak van de klacht. De osteopaat eist een directe reactie van het lichaam na een behandeling.

Vestigingen Van Rein Instituut

Van Rein Instituut Alkmaar

Dr. Schaepmankade 1
1814 RA  Alkmaar
Route
Tel: 072 – 515 54 54

Stuur ons een bericht >>

Van Rein Instituut Tuitjenhorn

Dorpsstraat 33
1747 HA  Tuitjenhorn
Route
Tel: 0226 – 39 21 21

Stuur ons een bericht >>