Darmklachten, obstipatie, krampen en diarree

Problemen van de darmen kan verschillende oorzaken hebben: verklevingen, het gebruik van antibiotica, medicijnen, een verkeerd voedingspatroon (teveel aan suikers) kunnen problemen aan de darmen veroorzaken en diarree of obstipatie tot gevolg hebben. Voedselallergie en of voedselintolerantie kunnen eveneens darmklachten geven.
Obstipatie: vertraagde ontlasting of niet uitgescheiden ontlasting. Dit is een symptoom, geen ziekte.
Krampen: kunnen optreden in buikkrampen, pijnlijke menstruatiekrampen of kolieken             (heftige krampen in de buik/onderbuik die aanvalsgewijs optreden). Veel voorkomende oorzaken van koliek zijn: galstenen, blindedarmontsteking, nierstenen, darmverstopping en bij loodvergiftiging.
Diarree: is een symptoom van een darmstoornis, dunne ontlasting die acuut of chronisch kan zijn. Oorzaken kunnen zijn: voedselvergiftiging, voedselallergie, antibiotica, gebruik van laxeermiddelen, infecties (denk aan dysenterie, cholera enz.) psychische spanningen, veranderingen in weer , temperatuur of klimaat.

De osteopaat zal op zoek gaan naar de bewegingsbeperking in de buikorganen en zal deze via specifieke mobilisaties verhelpen waardoor het orgaan beter in staat is haar functie uit te voeren.

Alkmaar
Van Rein Instituut
Dr. Schaepmankade 1
1814 RA Alkmaar
Tel: 072 - 515 54 54
Contact opnemen >>

Tuitjenhorn
Van Rein Instituut
Dorpsstraat 33
1747 HA Tuitjenhorn
Tel: 0226 - 39 21 21
Contact opnemen >>