Heupklachten en liesklachten

Heupklachten en liesproblemen kunnen zeer divers van aard zijn. Het kan een gevolg zijn van bewegingsbeperking van het heupgewricht zelf. Een heupgewricht vormt een functionele eenheid met het bekken, de lage rug en de organen en daardoor is het goed mogelijk dat de oorzaak van de klachten geheel elders liggen. Een verminderde beweeglijkheid blaas ten gevolge van een oude blaasontsteking kan er voor zorgen dat de heup overbelast is geraakt, met uiteindelijk artrose (slijtage) als gevolg.

Osteopaat van het Van Rein Instituut kan niets aan artrose veranderen, echter kan er wel voor zorgen dat de oorzaak wordt aangepakt, zodat klachten verlichten en het artrose proces wordt geremd. Ook problemen van de voet of knie kunnen verantwoordelijk zijn voor heupklachten.

Een liesblessure is een van de chronische (veel voorkomende) overbelastingsblessures die kunnen optreden bij het lopen. U kunt daarbij denken aan de botten, de zenuwen, de spieren en pezen, de bloedvaten, maar ook de buikorganen. Bovendien kan de pijn die zijn oorsprong elders heeft, bijvoorbeeld hoger in de buik of laag in de rug, zodanig uitstralen dat het in het liesgebied wordt gevoeld. Dit komt waarschijnlijk omdat de liesstreek een druk anatomisch kruispunt is van verschillende structuren, welke zich op de grens van de buik, de buikholte en het bovenbeen c.q. bekken bevindt. U kunt ook liesklachten krijgen van een afwijking in de heup. De pijn kan uitstralen naar de binnenkant van het bovenbeen of naar de buikspieren.

Alkmaar
Van Rein Instituut
Dr. Schaepmankade 1
1814 RA Alkmaar
Tel: 072 - 515 54 54
Contact opnemen >>

Tuitjenhorn
Van Rein Instituut
Dorpsstraat 33
1747 HA Tuitjenhorn
Tel: 0226 - 39 21 21
Contact opnemen >>