Oorsuizingen

Oorsuizen (tinnitus) is het subjectief waarnemen van geluiden zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Het waargenomen geluid wordt vaak beschreven als: suizen, gonzen, sissen, tuiten, fluiten of zelfs als stampen. Voortdurend oorsuizen kan psychisch erg belasten zijn, de slaap verstoren en soms een uiting zijn van een onderliggende ziekte zijn.
Oorzaken kunnen zijn: binnenoorontsteking, middenoorontsteking, otosclerose, gehoortrauma. Een belangrijk factor is de gezondheid van de slijmvliezen in het lichaam en dan met name de slijmvliezen in de darmen. Op het moment dat de slijmvliezen in de darmen achteruit gaan, kunnen de slijmvliezen elders (keel, neus, bijholten en oren) overbelast raken. (Het soort slijmvlies in de darm is dezelfde als het slijmvlies van o.a. oor of keel) Door verminderende doorbloeding en ventilatie ontstaat er een verzwakt gebied met een ontsteking tot gevolg.

De osteopaat zal afhankelijk van de oorzaak de mobiliteit/beweeglijkheid in het gebied stimuleren, bijvoorbeeld de mobiliteit van de darm optimaliseren zodat het slijmvlies daar optimaal kan werken en geen overprikkeling hoeft te geven op de slijmvliezen elders in het lichaam. Daarnaast zal er craniosacraal worden gewerkt om de mobiliteit van de schedelbeenderen optimaal te houden.

Alkmaar
Van Rein Instituut
Dr. Schaepmankade 1
1814 RA Alkmaar
Tel: 072 - 515 54 54
Contact opnemen >>

Tuitjenhorn
Van Rein Instituut
Dorpsstraat 33
1747 HA Tuitjenhorn
Tel: 0226 - 39 21 21
Contact opnemen >>