Relatieproblemen

Relatie problemenIn elke relatie ontstaan er van tijd tot tijd spanningen, dit kan zelfs je relatie levendig houden. Relatieproblemen kunnen ontstaan door externe factoren zoals: overlijden, ontslag, ziekte, financiële problemen etc. Deze problemen hoeven niet te leiden tot het vastlopen van een relatie maar doen wel een beroep op het vermogen van de partners om dit het hoofd te bieden.Wanneer door beide of door een van de partners een probleem onoplosbaar wordt geacht of ervaren, dan ontstaat vaak een verstoorde interactie tussen beide partijen. Vaak praat men niet meer over bepaalde relevante zaken, negeren de partners elkaar, zijn er regelmatig conflicten, zijn pesterijen, vernederingen, wordt men de huid vol gescholden, wordt men ongevoelig voor elkaar. Oorzaken voor relatieproblemen kunnen heel divers zijn.

Door relatietherapie kan gekeken worden naar de klachten en de problemen en zal inzicht worden verschaft in de manier waarop u met elkaar communiceert en hoe u uw eigen en de gezamenlijke problemen leert aan te pakken. U leert de opgebouwde spanning binnen uw relatie te doorbreken, begrip te hebben voor elkaars situatie. Relatietherapie kan zelfs een herontdekking van jezelf worden, van de ander en van jullie samen.

Werkt relatietherapie?
Ja, relatietherapie werkt, zeker als beide partijen zich er voor inzetten. Toch komt het voor dat partijen toch nog besluiten om uit elkaar te gaan, dan zal de begeleiding verder gericht zijn om respectvol uit elkaar te gaan. Uit elkaar gaan is meer dat gewoon stoppen met je relatie en alleen doorgaan. Als het lukt om dit samen zorgvuldig te doen dan kan je een periode van samenzijn op een waardige manier afsluiten.

Alkmaar
Van Rein Instituut
Dr. Schaepmankade 1
1814 RA Alkmaar
Tel: 072 - 515 54 54
Contact opnemen >>

Tuitjenhorn
Van Rein Instituut
Dorpsstraat 33
1747 HA Tuitjenhorn
Tel: 0226 - 39 21 21
Contact opnemen >>