Vermoeidheidsklachten, burn-out en chronische vermoeidheid

depressiefChronische vermoeidheid of ME/CVS komt voort uit een combinatie van oorzaken; overbelasting van het zenuwsysteem van met name de hypothalamus.            (De hypothalamus is het regelcentrum van de hersenen)

De oorzaken zijn van lichamelijke aard in combinatie met o.a. mentale belasting, ziektes, vitaminegebrek, enz.       Deze oorzaken hebben tot gevolg dat de lymfe afvoer verstoort raakt met als gevolg een ophoping van giftige stoffen in het gehele lichaam: dus ook in de hersenen!

De osteopaat maakt gebruik van de zogenaamde Dr. Perrin techniek. Deze techniek is ontwikkeld om de diagnose ME/CVS vast te stellen door middel van bepaalde fysieke kenmerken bij patiënten. Om de ziekte te behandelen wordt gebruik gemaakt van behandelmethoden om de afvoer van giftige stoffen te stimuleren zodat de gifstoffen die zich hebben opgehoopt worden verwijderd. Dit gebeurt met name in het lymfe stelsel. Deze giftige stoffen hebben een negatief effect op het lichaam. Door de gestimuleerde afvoer kan er herstel plaats vinden.
Behandeling van ME/CVS bestaat uit een combinatie van osteopathische technieken en een stevige lymfe drainage, ontwikkelt door Dr. Perrin. Verder krijgen de patiënten huiswerk- oefeningen, gedragsregels en voedingsadviezen mee.

Alkmaar
Van Rein Instituut
Dr. Schaepmankade 1
1814 RA Alkmaar
Tel: 072 - 515 54 54
Contact opnemen >>

Tuitjenhorn
Van Rein Instituut
Dorpsstraat 33
1747 HA Tuitjenhorn
Tel: 0226 - 39 21 21
Contact opnemen >>