Vaak last van buikpijn?

Bel het Van Rein Instituut

Voor iedereen is buikpijn anders; het kan in de bovenbuik of in de onderbuik zitten. 
Buikpijn kan onder meer door de menstruatie komen of door bijvoorbeeld slecht functionerende darmen. Meestal is buikpijn het gevolg van een kettingreactie van verstoringen door het gehele lichaam.


Organen in de buik (zowel bovenbuik als onderbuik) werken nauw samen. In de Van Rein osteopathie praktijk komen veel patiënten met buikpijnklachten en problemen met de darmen komen veelvuldig voor.

De darmen zijn onderdeel van het spijsverteringssysteem en de buik is afhankelijk van een goede zenuwaansturing en hormoonhuishouding.
Ligt de oorzaak bij de menstruatie dan zien we vaak vaak buikpijn, gevoelige onderrug en zijn de darmen prikkelbaarder.
Ligt de oorzaak bij de darmen kunnen er naast stoelgangklachten ook rugklachten of een opgeblazen aanwezig zijn met eventuele uitstraling naar de billen en benen.

Met osteopatische technieken worden bewegingsbeperkingen gecorrigeerd waardoor de buikpijn minder wordt of zelfs helemaal weggaat. Daarnaast zijn een aantal van onze osteopaten ook kinesioloog waardoor zij in staat zijn voedingsintoleranties op te sporen.
Indien nodig kan ook de psycholoog of hypnotherapeute worden ingeschakeld; dit allemaal in overleg met de patiënt.
 

Dit kan zowel bij volwassenen als bij kinderen/baby’s gedaan worden.

Weten of het Van Rein Instituut iets voor u kan betekenen? Neem contact op met 072-5155454 | 0226-392121 of surf gelijk naar onze online boekingstool! (http://agenda.crossuite.com/vanrein)

Buikpijn Buikpijn