Last van hoofdpijn | migraine?

Maak een afspraak bij het Van Rein Instituut

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijnen, maar de meest voorkomende is migraine en spanningshoofdpijn. 
De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van je hoofdpijn!


Spanningshoofdpijn is een hoofdpijn die wordt veroorzaakt door een te hoge spanning van 1 of meerdere spieren in je nek. Door deze te hoge spanning kan er uitstraling komen naar de slapen, het voorhoofd, het achterhoofd en/of de kaken. Naast deze uitstralingspijn kan ook de bloedafvoer vanuit de schedel belemmerd raken met als gevolg een ’zwaar’ of ’vermoeid’ hoofd met soms ook een drukgevoel achter de ogen.

De osteopaat van het Van Rein Instituut gaat telkens op zoek naar de oorzaak. Deze kan liggen in de nek, bovenrug maar ook bijvoorbeeld het bekken. Daarnaast zijn blessures of ongevallen uit het verleden belangrijk om te weten. Een hersenschudding, aanrijding of een klap tegen het hoofd kunnen mogelijks ook de oorzaak zijn van bewegingsbeperkingen van de gewrichten rondom de schedel. 

Wat eveneens van belang is: het orgaanstelsel! Bewegingsbeperking of functiestoringen van bijvoorbeeld het middenrif, de longen, maag, lever, darmen leiden tot een overprikkeling van diverse zenuwkernen gelegen in de hersenstam. Overprikkeling zal leiden tot een hogere spanning.
Vergelijk het met een hartinfarct; deze geeft uistraling naar de arm en/of de kaak. Deze verstoring is ernstiger dan de bewegingsbeperking en valt daardoor sneller op maar ook de kleine bewegingsbeperkingen zijn van groot belang.

Hetzelfde geldt voor migraine; alleen is migraine wat meer complex.

De osteopaten van het Van Rein team zijn opgeleid om juist ook de kleinere bewegingsbeperkingen op te sporen en te behandelen.
Een afspraak maken kan via telefoonnummers 072-5155454 & 0226-392121 óf via onze online tool op agenda.crossuite.com/vanrein

Hoofdpijn4 Hoofdpijn4