Last van een (terugkerende) sportblessure?

Boek dan een afspraak bij de (sport)osteopaten van het Van Rein Instituut!

Blessures door overbelasting

Veel blessures ontstaan door overbelasting. Normaal gesproken verdwijnen deze soort klachten vanzelf door het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Op het moment dat deze pijntjes of andere signalen niet meer verdwijnen, of telkens terugkeren, is er sprake van een blessure. Het lichaam is niet meer in staat de overbelasting te herstellen. 

De osteopaat zal bekijken, wat er op de plek van de blessure aan de hand is. Maar ook onderzoeken waarom de klachten niet herstellen. De oorzaak hiervan ligt vaak in slechte beweging van bepaalde weefsels (vliezen, spieren, bloedvaten, zenuwen, etc). Hierdoor kan het aangedane lichaamsdeel keer op keer worden overbelast. Er kan echter ook sprake zijn van een lokaal verstoorde stofwisseling. Soms is boosdoener de uitstraling van een blokkade elders. Ja, er zijn tal van oorzaken, waardoor u uiteindelijk niet met plezier de sportschoenen uit de kast kunt halen. 

Meer informatie? Klik op deze link! (http://www.vanreininstituut.nl/osteopathie)

Wilt u een afspraak maken? Bel dan met 072-5155454 | 0226-392121 of surf naar onze online boekingstool door hier (http://agenda.crossuite.com/vanrein) te klikken.
Tot binnenkort!

 

Sportblessures Sportblessures