29 oktober: dag van de PSORIASIS

De huid van een mens weegt ongeveer 10 kilo en is een oppervlakte van ongeveer 2 vierkante meter! Hiermee is de huid ons grootste orgaan. 

Onze huid is een eerste afweerstation ten opzichte van de buitenwereld. Het beschermt bijvoorbeeld tegen UV-stralen en is zorgt er ook voor dat onze lichaamstemperatuur niet teveel schommelt.

Bij klachten zoals eczeem en psoriasis is er vaak een disfunctie van het immuunsysteem. Een blokkade in bijvoorbeeld de wervelkolom kan ervoor zorgen dat het zenuwstelsel en de gebieden waarin ze uitmonden (zoals de huid) niet goed meer communiceren. Dit zal resulteren in overprikkeling, irritatie en constant onstekingen. 
Daarnaast is ook ons verteringsstelsel van groot belang. Een niet goed functionerende darm zal na verloop van tijd ook huidklachten kunnen geven doordat de afvoer van afvalstoffen niet goed meer verloopt.

De osteopaat van het Van Rein Instituut/OsteopaatAlkmaar zal nagaan waardoor de disfunctie ontstaat en zal deze met manuele technieken verhelpen. 
De behandelingen van een osteopaat stimuleren het zelfgenezend vermogen van het lichaam waardoor klachten weg zullen trekken. 
Let op: sommige klachten hebben langere de tijd nodig.


Afspraak maken? Bel met 072-5155454 of 0226-392121.

Psoriasis 29-10 Psoriasis 29-10