Last van tintelingen in de hand?

Bezoek het Van Rein Instituut

Last van pijn of tintelingen in je duim, vingers of handpalm? En heb je het gevoel dat je er minder kracht in heb? Misschien heb je dan wel het CarpaalTunnelSyndroom.

Last van bovenstaande klachten? Dan kan het zijn dat je nervus medianus is ingeklemd in de carpale tunnel. (zie de afbeelding bij dit bericht)
Deze zenuw bestuurt de buigspieren van de hand en bezenuwd de huid van de duim, wijsvinger en een deel van de middelvinger. 

Waarom?
De zenuw kan ingeklemd raken door (in de meeste gevallen) 2 oorzaken: 
1 -  tunnel is kleiner geworden
2 - inhoud van de tunnel is vergroot

Bij oorzaak 1 kunnen er structurele oorzaken aan ten grondslag liggen zoals misschien artrose of door een breuk in een van de botten die de tunnel vormen. Door de extra botvorming wordt de doorgang kleiner en ontstaat er meer druk in de tunnel.
Bij oorzaak 2 is er door zwelling in de tunnel een kleinere doorgang. Vaak is een overbelasting de grondslag voor het euvel. Verder zijn hormonale schommelingen of doorstromingsproblemen een eventuele oorzaak. 
Ook kan het zijn dat de zenuw al in het verloop van nek naar hand is ingeklemd.

Wat kan Osteopaat Alkmaar \ Van Rein Instituut voor mij betekenen?
De osteopaat zal op zoek gaan naar de oorzaak van de inklemming. Aan de hand van de oorzaak zal Osteopaat Alkmaar een behandelplan opstellen.
Bij een doorbloedingsprobleem zal het belangrijker zijn dat de doorstroming van en naar de arm optimaal is. Er kan dan bijvoorbeeld worden gewerkt op de borstholte zoals het middenrif, ribben, borstbeen, sleutelbeen of vliezen in de borstholte.

In veel gevallen kan een operatie worden voorkomen of uitgesteld!
Wacht niet langer en bel met 072-5155454 of 0226-392121 voor het maken van een afspraak!


Bron: www.osteopathie.nl

CTS 2019 CTS 2019