Last van mijn rug, maar hij behandelde mijn buik?

Van Rein Legt Uit

Het is een veel gehoorde opmerking: ik kom voor mijn rug en je werkt in mijn buik!?

Dat kan kloppen, in veel gevallen is het bewegingsapparaat ’de sigaar’. Veel van de rug- en nekklachten komen voort uit verklevingen/bewegingsbeperkingen van het viscerale deel van het lichaam. Deze klachten worden ook wel viscerosomatische klachten genoemd. 

De pijnbron zit wel degelijk in de rug alleen werkt de osteopaat altijd aan de oorzaak en niet het gevolg. Een voorbeeld welke al eerder op onze website als nieuws item is geplaatst: de keizersnede.
Door deze ingreep ontstaat er littekenweefsel en verklevingen. Kijken we naar de anatomische ophangsystemen (de ligamentuur) dan is terug te vinden dat de baarmoeder opgehangen is aan onder andere het heiligbeen en bekken (er loopt bijvoorbeeld een ophangband door het lieskanaal naar de grote schaamlippen en er loopt een ophangband van de baarmoeder naar het heiligbeen).
De verklevingen ’trekken’ via het ophangsysteem aan het bewegingsapparaat.

Gevolg: lage rugklachten, liesklachten, beperking van de beweeglijkheid van de heupen, pijn tijdens de geslachtsgemeenschap, bekkenbodemklachten.


Osteopaat Alkmaar en Osteopaat Tuitjenhorn bieden behandelingen Osteopathie in Alkmaar en Osteopathie in Tuitjenhorn.
Afspraak maken kan via telefoonnummers 072-5155454 of 0226-392121.

Naast Osteopathie Alkmaar en Osteopathie Tuitjenhorn biedt het Van Rein Instituut ook baby & kinderosteopathie in Alkmaar / baby & kinderosteopathie in Tuitjenhorn, psychologie in Alkmaar / psychologie in Tuitjenhorn, hypnotherapie in Alkmaar, podologie in Alkmaar, coaching in Alkmaar, Care for Women in Alkmaar, massage therapie in Alkmaar.
Weten welke klachten nog meer door het Van Rein Instituut worden behandeld? Check dan onze website (http://www.vanreininstituut.nl).

OSTEOP EN ZW SCHAP OSTEOP EN ZW SCHAP
OSTEOP BUIK OSTEOP BUIK