Hoe kom ik van mijn spanningshoofdpijn af?

Ga naar Osteopathie Alkmaar of Osteopathie Tuitjenhorn

Spanningshoofdpijn is een ‘verzameldiagnose’ voor alle vormen van hoofdpijn waar geen aanwijsbare oorzaak voor is. Deze komt voort uit een combinatie van te hoge spierspanning, gepaard met afknelling van zenuwen en/of kleine bloedvaatjes.

Dit veroorzaakt veelal een constant drukkende pijn aan weerszijden of bovenop het hoofd. Zware gevallen lijken op migraine met de kenmerkende misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor licht of geluid.

Ongelukkige benaming
Spanningshoofdpijn is een ietwat ongelukkige benaming, het suggereert een beetje dat het zou gaan om iets zuiver psychisch. En ja, wie veel stress ervaart kan daar flink kopzorgen van ondervinden. Maar spierspanning komt niet louter voort uit iets psychisch. Vastzittende nek- of borstwervels of zelfs vanuit het bekken kunnen diezelfde spanning ook oproepen. Dat geldt ook spanning vanuit de buikregio die overigens vaker niet dan wel wordt gevoeld.

Vaak voorkomende combinatie
De relatie tussen spanning van de bovenbuikorganen en nek- en hoofdpijn is een vaak voorkomende combinatie De klachten gaan pas afnemen wanneer de buikorganen worden behandeld. Osteopaten zijn opgeleid om op deze manier naar het lichaam en gezondheid te kijken, onderzoeken en behandelen. Goede uitleg is dan belangrijk, want als je nek wordt behandeld vanwege hoofdpijn valt dat goed te begrijpen, maar een osteopaat die aan je buik zit, dat kan vragen oproepen.

Afspraak maken bij Osteopathie Alkmaar / Osteopathie Tuitjenhorn 
Wil je een afspraak maken bij de osteopaat in Alkmaar of bij de osteopaat in Tuitjenhorn? Hieronder lees je hoe je dat het gemakkelijkste kunt doen:
- Osteopathie Alkmaar 
     Telefoon: 072-5155454
     Online: agenda.crossuite.com/vanrein (http://agenda.crossuite.com/vanrein)
- Osteopathie Tuitjenhorn
     Telefoon: 0226-392121
     Online: agenda.crossuite.com/vanrein (http://agenda.crossuite.com/vanrein)

Het Van Rein Instituut in Alkmaar biedt behandelingen osteopathie, kinderosteopathie, bedrijfsosteopathie, podologie, psychologie, hypnotherapie, coaching en Care for Women.
Het Van Rein Instituut in Tuitjenhorn biedt behandelingen osteopathie, kinderosteopathie, bedrijfsosteopathie en psychologie. 
 

bron tekst: www.osteopathie.nl 

ISTOCK-618343514 ISTOCK-618343514