Help! Ik heb een hernia...

Wat kan de osteopaat voor mij doen?

Wat is nou eigenlijk een hernia? En wat kan de Osteopaat in Alkmaar en Osteopaat in Tuitjenhorn van het Van Rein Instituut Alkmaar en Van Rein Instituut Tuitjenhorn voor jou (als hernia patiënt) betekenen? 

Wat is een hernia?
Een hernia is een uitstulping van het zachte gedeelte van de tussenwervelschijf door de vrij harde rand heen. Door deze uitstulping kan er een druk komen tegen de zenuwen of het ruggenmerg met als gevolg een ontsteking en/of irritatie van de zenuw(en). 
Door de druk wordt een pijn veroorzaakt welke doorgaans aan één zijde maar in sommige gevallen beide zijden aanwezig is. Door de druk op de zenuw zal de zenuw de functie niet meer goed kunnen uitoefenen waardoor tintelingen of een doof gevoel ontstaan in het gebied waar de zenuw voor verantwoordelijk is. 

Wat kan de Osteopaat in Alkmaar en de Osteopaat in Tuitjenhorn voor mij betekenen?
De osteopaat werkt altijd volgens het principe: pak de oorzaak aan en niet het gevolg! Ook bij een hernia zal de osteopaat gaan zoeken waar de mogelijke oorzaak ligt om vervolgens aan deze oorzaak te gaan werken om de druk van de zenuw(en) af te halen. 

De osteopaat gaat in de eerste plaats opzoek naar de mogelijke oorzaak van de uitstulping die de hernia veroorzaakt. Op basis daarvan kan de osteopaat een gerichte behandeling inzetten en op die manier herhaling van klachten voorkomen. Deze diagnose stelt de osteopaat aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek.

De behandeling is er altijd op gericht om de druk van de zenuw af te halen en de doorbloeding te optimaliseren. Het kan zijn dat de osteopaat alleen de rug behandeld, maar het kan ook zo zijn dat de osteopaat eerst het bekken/heupen moet losmaken om de druk te verlichten.
Kortom: er is geen behandeling hetzelfde bij een ogenschijnlijk zelfde klacht. 

Afspraak maken
Heb je een hernia en wil je een afspraak maken? Bel dan van maandag tot en met vrijdag van 08.00u t/m 18.30u en zaterdag van 08.00u tot 15.00u met 072-5155454 of 0226-392121. Wil je liever online een afspraak maken? Klik dan hier (http://Agenda.crossuite.com/vanrein)!
Onze secretaresses staan (of zitten) dan klaar om een afspraak met je te maken op een locatie en tijd die voor jou uitkomt. Afspraken kunnen ook buiten kantoortijden om gemaakt worden.

Hernia Hernia