Ah nee, wéér migraine!

De osteopaat kan in veel gevallen verlichting bieden!

Migraine, een veel geziene klacht binnen de praktijk van Osteopathie Alkmaar en Osteopathie Tuitjenhorn. Migraine (en hoofdpijn) leiden veelvuldig tot korte of langere uitval met betrekking tot werk en/of studie.
 
Cijfers
In 2018 waren er bij de huisartsen 275.5000 personen bekend met migraine. En dit is nog maar een klein deel: in 2018 gaf 13,9% van de bevolking aan één of meerdere migraine aanvallen te hebben gehad.
(Bron: www.volksgezondheideninfo.info)

Wat is er aan te doen?
Ondanks de grote aanwezigheid is migraine nog steeds een van de slechtst begrpeen aandoeningen. Een echte oorzaak is nog niet gevonden waardoor het beleid is om zware pijnstillers voor te schrijven. 

Wat in onze praktijk opvalt is dat migraine bijna nooit een losstaande klacht is. Er zijn vaak meerdere klachten waarbij er (in veel gevallen) verbanden kunnen worden gelegd. De oorzaak van migraine is vaak multifactorieel en kan gevonden worden in de neuroligsche, fasciale, hormonale en doorbloedingscomponenten. De osteopaat is opgeleid om al die structuren te manueel te onderzoeken en daar waar nodig is ook te behandelen.

Al onze organen en weefsels zijn met elkaar verbonden en hebben zodanig dus ook een invloed op elkaar. Zo hebben alle organen & weefsels een goede aansturing nodig (zowel hormonaal als neurologisch) en is een goede doorbloeding noodzakelijk. Een ’kleine error’ kan al een grote kettingreactie aanwakkeren.

De osteopaat van Osteopathie Alkmaar en Osteopathie Tuitjenhorn pakt de oorzaak aan. Is de oorzaak verholpen dan zal de kettingreactie zich opheffen.

Afspraak maken? Bel met 072-5155454 of 0226-392121.

Migraine Migraine