Last van je litteken(s)?

Osteopaat Alkmaar & Osteopaat Tuitjenhorn helpen je!

Wat kan een osteopaat doen bij littekens?

Recent onderzoek uit Leiden laat de effecten van een keizersnede op latere leeftijd gezien. Van de 2500 onderzochte vrouwen die een keizersnede gehad hebben moest uiteindelijk 30% van vrouwen op latere leeftijd hun baarmoeder moeten laten verwijderen.

De osteopaten van het Van Rein Instituut zijn door hun uitgebreide opleiding gespecialiseerd in de behandeling van littekens. Littekens kunnen vaak langdurige en voor een leek onverklaarbare klachten geven. Uit onderzoek bleek al dat 50% van de gynaecologische operaties leidt tot verklevingen. Dit kan onder andere leiden tot onbegrepen rugklachten, darmproblematiek, chronische pijn en onvruchtbaarheid.

In Duitsland is net een onderzoek afgerond waaruit blijkt dat osteopathie na buikoperaties effectief is om pijn te beperken. Eerder onderzoek liet al zien dat wanneer je vroeg na een operatie een buiklitteken los maakt de kans op verkleving en ontstekingen aan het litteken aanzienlijk vermindert. 


Wacht daarom niet te lang met het behandelen van het litteken via een osteopathische bril en bel snel naar het Van Rein Instituut via telefoonnummers 0725155454 of 0226392121, ga naar onze online boekingstool (http://www.vanreinonline.nl) of vul het contact formulier in (https://www.vanreininstituut.nl/pg-31810-7-118601/pagina/contact.html) of stuur ons een e-mail (mailto:info@vanreininstituut.nl).

Voor meer informatie surft u naar www.vanreininstituut.nl! (http://www.vanreininstituut.nl)

Litteken na operatie Litteken na operatie