Discipline uitgelicht: osteopathie

Meet the osteopaths!

Het hoofddoel van de osteopathische behandeling is het verlichten van pijn en tevens het verbeteren van de kwaliteit van de beweging in het lichaam.

Daarvoor gebruiken de osteopaten (https://www.vanreininstituut.nl/pg-31810-7-118663/pagina/team.html) van Osteopathie Alkmaar en Osteopathie Tuitjenhorn (behorend tot het Van Rein Instituut Alkmaar en Tuitjenhorn) een grote verscheidenheid van manuele technieken, niet alleen de manipulaties, maar ook technieken van gewrichtsmobilisaties, zachte weefseltechnieken, muscle-energy-technieken enz. Osteopaten gaan er van uit dat bewegingsverlies van onder andere botten, organen en delen van de schedel een aandeel kan hebben in het ontstaan van lichamelijke klachten. Bewegingsverlies kan ontstaan na onder andere een val, operatie of infectie.

Waarvoor kan ik een afspraak maken?
- rugklachten zoals spit, hernia, scoliose
- buikklachten zoals maagbranden, darmkrampen, obstipatie, blaasklachten
- PDS
- hoofdpijn/migraine
- hielspoor, enkelklachten
- klachten na een operatie of ongeval

Dit is maar een kleine opsomming. Ga voor een uitgebreidere lijst naar onze website (https://www.vanreininstituut.nl/pg-31810-7-118686/pagina/indicaties_volwassenen.html). Staat jouw klacht er niet tussen, neem dan contact met ons op via het contactformulier (https://www.vanreininstituut.nl/pg-31810-7-118659/pagina/osteopathie.html) op de website of bel met 072-5155454 of 0226-392121. 
Een afspraak maken kan via bovenstaande nummers of online via onze online boekingstool (http://agenda.crossuite.com/vanrein).

OSTEOP BUIK OSTEOP BUIK
RUg RUg