Long covid?

Ga naar de osteopaat én fysiotherapeut

Veel mensen blijven ernstige klachten houden na een corona-infectie. De medische wereld weet nog niet goed hoe dat komt. Maar dat betekent nog niet dat je thuis moet blijven zitten en afwachten.

Covid kan je longvlies hebben aangetast. Als dat het geval is, dan is er veel spanning op het middenrif komen te staan. Dat is de belangrijkste ademhalingsspier. Het middenrif zit onder je longen, het is een koepelvormige spier die uitzet tijdens de inademing, zodat de longen zich goed kunnen ontvouwen.

Kortademig
Als het middenrif door de benauwdheid vast is gaan zitten, kan dat leiden tot rug- en zelfs tot buikklachten. Dat komt doordat de buikorganen voor een deel zijn opgehangen aan het middenrif en dus meebewegen. Als je voordat je ziek werd al vage buik- of rugklachten had, maar je lichaam daar nog voor wist te compenseren, is die balans nu zoek. Je lichaam herstelt in de meeste gevallen vanzelf. Maar als je een maand nadat je covid hebt doorgemaakt nog steeds kortademig bent en klachten hebt, kan het goed zijn om hulp in te schakelen en je lichaam een handje te helpen.

Voorwaarden scheppen
Als je kampt met ernstige klachten, denk er dan aan om meerdere disciplines bij je herstel te betrekken. De meeste longcovidpatiënten beginnen hun revalidatie bij de fysiotherapeut of in het revalidatiecentrum. Als je tijdens je revalidatie merkt dat je onvoldoende vooruitgaat, kan het helpen om tussendoor een paar keer bij de osteopaat langs te gaan. De osteopaat is een van de weinige zorgprofessionals die rechtstreeks het middenrif behandelt. Dat doet hij of zij met rektechnieken met de handen. De osteopaat schept de voorwaarden waaronder je lichaam sneller kan herstellen. Al na een aantal sessies zou de beweeglijkheid van je longen en middenrif dusdanig verbeterd moeten zijn, dat de revalidatie voorspoediger verloopt.

Afspraak maken? 
Bel met 072-5155454 of 0226-392121.
Online kunt u een afspraak maken door te surfen naar agenda.crossuite.com/vanrein (http://Agenda.crossuite.com/vanrein) .

PS: Wij zijn morgen telefonisch niet bereikbaar. Spreek aub onze voicemail in of stuur ons een e-mail: info@vanreininstituut.nl .

#covid #covid_19 #longcovid #osteopathie  #alkmaar #tuitjenhorn #osteopaat #osteopaatvanrein #osteopathievanrein #benauwdheid #benauwdheidcorona #corona

D008AFB4-1972-4FC6-A7B8-12C3BEAE19F2 D008AFB4-1972-4FC6-A7B8-12C3BEAE19F2
B07174EC-5EA9-4A79-91EE-D6E24FEE4B87 B07174EC-5EA9-4A79-91EE-D6E24FEE4B87