De eeuwig terugkerende sportblessure..

Plan op tijd een afspraak in bij de sportosteopaat in Alkmaar en Tuitjenhorn

We gaan richting het voorjaar. Alle vakanties en het vele eten zijn voorbij, maar als je na de vakantie ineens weer hard gaat trainen om conditie op te bouwen, is dat een recept voor het oplopen van een sportblessure.

Heb je last van een overbelaste knie, een achillespees- of hamstringblessure? Als je na een rustperiode ineens weer hard gaat trainen om je conditie op te bouwen, ligt overbelasting op de loer. Je huisarts verwijst je door naar de fysiotherapeut. Maar als de blessure niet binnen de normale hersteltijd overgaat, of snel weer terugkomt, is het tijd om naar een osteopaat te gaan.

Gewone hersteltijd
Wat is dan een gewone hersteltijd? Een spierscheurtje zou met drie weken over moeten zijn. Een gebroken bot in je been met zes weken. Een scheurtje in een pees duurt langer, vanwege de slechte doorbloeding van pezen, en kan tot wel twaalf weken hersteltijd nodig hebben. Zenuwweefsel heeft de langste hersteltijd nodig: eerder maanden dan weken.

Dat is de tijd die je lichaam nodig heeft om te herstellen. Dus neem rust en ga niet tegen de signalen van je lichaam in toch weer sporten.

Zwakke plek
Als de klacht maar niet herstelt of telkens terugkomt, onderzoekt een osteopaat de hele keten in je lichaam. Want vaak is de achillespees of de hamstring de zwakke plek, maar ligt de oorzaak van het probleem elders. Bijvoorbeeld in de bekken of onderrug. Je lokale klacht blijkt dan dus een regionale oorzaak te hebben.

De oorzaak kan ook systemisch van aard zijn. Heb je bijvoorbeeld vaker last van peesontstekingen en op verschillende plaatsen, dan kan dat bijvoorbeeld komen door een slechte eetgewoonte. Dan is er dus een globale oorzaak. Ook langdurige stress kan het systeem onder druk zetten. De oplossing wordt dan op een andere plek gevonden.

Maak nu je afspraak!
Bel vandaag nog met het secretariaat van Sportosteopathie Alkmaar: 072-5155454 / 0226-392121 of surf naar de online agenda: www.vanreinonline.nl (http://www.vanreinonline.nl) / agenda.crossuite.com/vanrein  (http://agenda.crossuite.com/vanrein)

 




Bron: www.osteopathie.nl

Sporten zonder klachten Sporten zonder klachten