Poept je baby niet?

Bezoek dan de kinderosteopaat in Alkmaar en/of Tuitjenhorn!

Wist je dat baby’s die moedermelk krijgen soms wel zes keer op een dag of juist maar eens in de tien dagen poepen? Er is dus niets aan de hand als je baby niet iedere dag zijn luier vol poept. Maar als je merkt dat je baby dagenlang bezig is met persen en veel vrolijker is als het eenmaal gelukt is, dan is het goed om toch even naar een kinderosteopaat te gaan.

Een kinderosteopaat behandelt niet alleen het buikje maar naar het hele lijfje van je baby. De aansturing van de darmen en de buik gebeurt vanuit zenuwen die in je schedel, je bekken en je wervelkolom zitten. De kinderosteopaat loopt daarom het hele zenuwstelsel na. Ook belangrijk voor een gemakkelijke ontlasting is bijvoorbeeld een goede doorbloeding, en die kan de kinderosteopaat met zachte druktechnieken verbeteren.

Behandelingen kinderosteopathie 
Problemen met poepen komt veel voor bij zuigelingen. Dat komt doordat de darmen en het zenuwstelsel nog niet helemaal uitontwikkeld zijn. Soms is een kindje ook allergisch voor koeienmelk. Het is daarom verstandig om tijdig de klacht op het consultatiebureau of met de huisarts te bespreken.

De kinderosteopaat kan je baby helpen als er sprake is van functionele klachten. Dat zijn klachten die komen doordat een lichaamsfunctie is verstoord, en niet vanwege ziekte

Afspraak maken
Een afspraak maken bij de kinderosteopaat in Alkmaar kan via telefoonnummer 072-5155454 of online via deze link (http://Agenda.crossuite.com/vanrein).
Een afspraak maken bij de kinderosteopaat in Tuitjenhorn kan via telefoonnummer 0226-392121 of online via deze link. (http://Agenda.crossuite.com/vanrein)
 

6ADFCE39-43ED-435C-84D4-AF5A2308CFF3 6ADFCE39-43ED-435C-84D4-AF5A2308CFF3