Frozen Shoulder?

Bezoek de osteopaat!

Het is heel pijnlijk, je bent er zeker een jaar zoet mee en de oorzaak is nog steeds onbekend: een frozen shoulder. Tijdens de pijnfase is er weinig aan te doen. De huisarts kan je pijnstillers voorschrijven. Maar pas als na de acute fase de pijn overgaat en de schouder ‘bevriest’, is het zinvol om te behandelen. Dan kun je baat hebben bij osteopathie.

Osteopathie kan zorgen voor een sneller herstel. Dat zit zo. De schouderkop zit in de kom. Het schoudergewricht wordt omvat door weefsel. Dat noemen we het kapsel. Dat kapsel is ontstoken geraakt en daardoor minder bewegelijk geworden. Dat zorgt ervoor dat je je arm steeds minder kunt bewegen. Na de acute fase gaat de pijn over, maar kan je arm steeds minder.

Organen
Maar de mobiliteit van je arm wordt niet alleen door je schoudergewricht bepaald. Ook je sleutelbeen, je schouderblad, je wervelkolom en zelfs je bekken en de organen die daarin liggen kunnen invloed hebben op de beweegruimte van je arm.

Ketting
Een osteopaat gaat op zoek naar beperkingen in het hele systeem. Maagklachten kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je middenrif minder mobiel wordt. je maag ligt namelijk net onder je middenrif en kan zo de spanning van het middenrif beïnvloeden. Als de spierspanning afneemt en het middenrif weer vrij kan bewegen, dan heeft dat ook invloed op je ontstoken schouderkapsel. Zo kunnen verkrampingen op allerlei fronten invloed hebben op je frozen shoulder. Een fysiotherapeut zal je kunnen helpen om te bewegen binnen je pijngrenzen. Een osteopaat gaat op zoek naar blokkades elders in die ketting om bewegelijkheid te verbeteren.

Afspraak maken
Bezoek onze bookingstool door hier (http://Agenda.crossuite.com/vanrein) te klikken.
Belt u liever? Dat kan tijdens openingstijden met 072-5155454 en 0226-392121.

 

8D2398E6-CBDE-48C9-A2E3-B1FE84415EEE 8D2398E6-CBDE-48C9-A2E3-B1FE84415EEE